El PSOE rebutja un govern de coalició amb Podem i amenaça de repetir eleccions

L'executiva de Sánchez mira a PP i Ciutadans perquè faciliten la investidura amb una possible abstenció.

VÍDEO | El PSOE rebutja un govern de coalició amb Podem i amenaça de repetir eleccions

Davant les exigències externes, el PSOE ja ha dit la seua i descarta un govern de coalició amb Podem. L’executiva de Pedro Sánchez basa aquesta decisió en el fet que no aconseguirien majoria absoluta i podrien, a més, perdre el suport dels partits que no volen a la formació morada dins del govern.

En vespres de les reunions amb els líders de Podem, PP i Ciutadans, les formacions amb més maniobra per a bloquejar o facilitar la investidura, el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha amenaçat amb una repetició de les eleccions. “L'alternativa a un govern socialista és obligar els espanyols a tornar a votar. I les urnes també tenen memòria”, ha advertit en roda de premsa a la seu del partit a Madrid.

Respecte de la insistència de Podem a entrar en el govern amb una cartera social, Ábalos ha indicat que aquesta possibilitat “no suma, sinó que fins i tot pot restar” perquè provoca més acceptació un govern en solitari que un altre “vigilat” per Podem. No obstant això, Ábalos sí que ha mostrat disposició de poder arribar a pactar amb Podem un acord programàtic. Segons ell, de fet, en la reunió del dimarts entre Sánchez i Iglesias es parlarà quasi en exclusiva “de polítiques i programes”.

Amb l'objectiu d'arribar a la majoria absoluta que no aconsegueix amb l'equip de Pablo Iglesias, el PSOE mira a PP i Ciutadans no perquè solament faciliten la investidura amb una possible abstenció, sinó perquè posteriorment participen en acords comuns. “Les diferències polítiques són legítimes i donen sentit a la democràcia, però no justifiquen una actitud d'obstruccionisme”, ha expressat Ábalos, per a qui constitueix un error asseure’s a la taula de diàleg “amb exigències que invaliden el propòsit de les negociacions”.

També et pot interessar

stats