El PSOE rebutja la proposta d’última hora d'Unides Podem

Echenique diu que la contraoferta és "modesta" i demana als socialistes que rectifiquen abans de la investidura.

VÍDEO | El PSOE rebutja la proposta d’última hora d\'Unides Podem

El PSOE ha rebutjat una oferta d'última hora d’Unides Podem per a desbloquejar les negociacions en què demanava una vicepresidència social i els ministeris de Sanitat i Consum, Treball, i Ciència i Universitats.

Així, els socialistes la consideren "més del mateix" i es mantenen en l'oferta que ja van formular a Unides Podem. Argumenten que no hi ha carteres de primera i de segona, ja que totes contribueixen a millorar la vida dels ciutadans i formen part del Consell de Ministres d'Espanya.

El cap de la negociació d’Unides Podem, Pablo Echenique, ha demanat al PSOE que rectifique per a aconseguir un pacte abans que done començament la segona votació d'investidura de Sánchez.

Echenique ha defés que la proposta d’Unides Podem és "modesta" i ha recordat que la formació està cedint a plantejar ocupar menys carteres de les que, proporcionalment als vots de cada formació, li correspondria.

Compromís mantindrà l’abstenció 

Compromís tornarà a abstindre’s en la segona votació d’investidura de Sánchez. Ha lamentat que els socialistes no hagen fet cap pas per a obtindre el seu suport. “Si ells no s’han mogut, nosaltres evidentment, sentint-ho molt, no ens podem moure”, ha argumentat Joan Baldoví.

Esquerra i EH Bildu s'abstindran per a "facilitar un govern progressista"

Esquerra Republicana i EH Bildu han anunciat que s'abstindran en la investidura per a "facilitar un govern progressista". L’objectiu dels dos partits és que s’acorde un programa alternatiu al de les dretes i es pose fre a les seues aspiracions.

Esquerra Unida també s'abstindrà en la segona votació d'investidura. No obstant això, han assegurat que continuen parlant en aquests moments amb socialistes i Podem per a tractar d'aconseguir un acord. 

D’altra banda, la portaveu de Junts per Catalunya en el Congrés, Laura Borràs, ha avançat que la seua formació votarà no a la investidura perquè Sánchez no ha donat el "sí a la política" que donaria "resposta a les aspiracions de la majoria dels catalans".

També et pot interessar

stats