El PSOE puja fins al 32% en estimació de vot i amplia l'avantatge sobre el PP

A la Comunitat Valenciana, els socialistes obtenen sis dècimes més, mentre que el PP puja i Unides Podem baixa.

El PSOE puja fins al 32% en estimació de vot i amplia l'avantatge sobre el PP
El PSOE puja fins al 32% en estimació de vot i amplia l'avantatge sobre el PP

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) atorga al PSOE un 31,9 per cent en estimació de vot, un punt més que el mes anterior. Així, amplia a 12,3 punts l'avantatge sobre el PP, en una enquesta elaborada en la primera setmana de març, dies abans de la declaració de l’estat d’alarma a Espanya pel coronavirus.

Segons el baròmetre del CIS, elaborat entre l’1 i el 13 de març, el PSOE obtindria el 31,9 per cent dels sufragis, seguit del PP, amb un 19,6 (set dècimes més que al febrer), i en tercer lloc estaria Vox, amb un 14,8 per cent, enfront del 13,4 del mes anterior.

En quart lloc quedaria Unides Podem i les seues confluències, que passarien del 13,6 per cent de febrer al 12,9 de març, i Ciutadans continua amb la seua caiguda i es queda amb el 7,2 per cent en estimació de vot.

El PSOE, també primera força a la Comunitat Valenciana

A la Comunitat Valenciana, el PSOE obté un 32,6% en estimació de vot, sis dècimes més que el mes anterior. Els socialistes es mantenen com a primera força política, mentre que el PP puja al 19,6% (des del 16,2 anterior) i Unides Podem baixa a l'11% (enfront del 14,8% previ).

El baròmetre també assenyala que Vox perdria tres punts percentuals, fins a quedar-se en el 7% d'estimació, en cas de noves eleccions al territori valencià. Ciutadans pujaria fins al 8% (des del 6,1% anterior) i Més Compromís obtindria un 3% (enfront del 3,4% de febrer). L'11% dels entrevistats asseguren que no votaria, xifra similar a la del baròmetre anterior.

També et pot interessar

stats