El PSOE fa públiques les peticions d'Unides Podem per a investir Pedro Sánchez

L'última oferta de Sánchez a Iglesias per a formar un govern de coalició incloïa una vicepresidència de caràcter social i tres ministeris.

Pablo Iglesias durant la segona sessió d'investidura al Congrés
Pablo Iglesias durant la segona sessió d'investidura al Congrés / Efe

Segons fonts socialistes, l'última oferta de Pedro Sánchez a Pablo Iglesias per a formar un govern de coalició incloïa una vicepresidència de caràcter social i tres ministeris: el d'Habitatge i Economia Social, el d'Igualtat i el Ministeri de Sanitat i Consum.

La formació socialista ha fet públiques les peticions d’Unides Podem per a formar un govern de coalició. Entre aquestes, destaca una vicepresidència de drets socials i mediambientals. A més, demanen la gestió de cinc carteres: un Ministeri de Drets Socials, Igualtat i Economia de les Cures; un Ministeri de Treball, Seguretat Social i Lluita contra la Precarietat, un Ministeri de Transició Energètica, Medi Ambient i Drets dels Animals, un Ministeri de Justícia Fiscal i Lluita contra el Frau i un Ministeri de Ciència, Innovació, Universitats i Economia Digital. 

Segons el document que ha avançat el PSOE, dins d’aquests departaments, Unides Podem vol gestionar subàrees específiques com la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, el dret a la vivenda, les pensions, la igualtat, la mobilitat sostenible o la inspecció fiscal. 

Des d’Unides Podem han assegurat que el document difós pel PSOE es tractava d’una “proposta inicial” oberta a la negociació. A més, han subratllat que s'hi incloïa una "llista de competències socials" que, des de la formació morada, volien que formaren part de la seua "acció dins del govern" bipartit que aspiraven a compartir amb els socialistes.

El compte arrere per a la segona votació d'investidura transcorre enmig d'un clima d'incertesa que demà de vesprada podria derivar en un altre compte arrere, aquesta vegada, per a celebrar unes noves eleccions al mes de novembre.

També et pot interessar