El PSOE, primera força política, amb un 29,9% dels vots i 9,5 punts d’avantatge

PP i Ciutadans empatarien en segona posició amb un 20,4% i Units Podem i les confluències es desplomarien fins a un 15,6%.

L’enquesta reflecteix l’arribada de Sánchez, però no té en compte el nou lideratge en el PP
L’enquesta reflecteix l’arribada de Sánchez, però no té en compte el nou lideratge en el PP / J. P. Gandul (Efe)

El PSOE seria la força política més votada, amb un 29,9% dels vots, si ara es feren les eleccions, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al passat mes de juny. 

Els socialistes traurien un avantatge de 9,5 punts al PP i Ciutadans, que empatarien entre ells en segona posició. Els populars baixen quasi quatre punts respecte a l’últim baròmetre i el partit d’Albert Rivera en perdria dos.

L’enquesta reflecteix l’arribada de Sánchez, però no té en compte el nou lideratge en el PP, ja que el treball de camp va es feu entre l’1 i el 10 de juliol, quan encara no s’havia tancat el procés de primàries dels populars que resultà en l’elecció de Pablo Casado.

Així mateix, el sondeig mostra que Units Podem i les seues confluències es desplomarien fins a un 15,6% en intenció de vot.

D’altra banda, ERC experimentaria una pujada de nou dècimes, fins al 3,9%, i el del PDeCat, una davallada de quatre dècimes, fins a l’1,3%.

El PNB perdria només una dècima (1,2%) i Bildu es mantindria estable amb el 0,6% dels suports. Així mateix, Coalició Canària es deixaria una dècima fins al 0,2 per cent.

Més diferència en vot directe

En vot directe, que mostra la resposta immediata de l’enquestat sense els càlculs posteriors del CIS, la diferència del PSOE amb la resta de forces seria encara més elevada. 

A més, la pujada dels socialistes seria més forta que en estimació de vot, ja que obtindrien el 23,9% del vot directe, 10,4 punts més que a l’abril, i se situa 12,6 punts per sobre de Ciutadans (11,3%) i fins a 13,7 per damunt del Partit Popular (10,2%).

També et pot interessar

stats