El PSOE pressiona Ciutadans perquè s’abstinga en la investidura de Sánchez

Ábalos insta Rivera a “escoltar” el seu partit després de les últimes renúncies per la política de pactes.

El PSOE pressiona Ciutadans perquè s’abstinga en la investidura de Sánchez
El PSOE pressiona Ciutadans perquè s’abstinga en la investidura de Sánchez

El PSOE ha aprofitat aquest dilluns el rastre de dimissions en Ciutadans per a pressionar Albert Rivera i demanar-li que s’abstinga en la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. L’opció encara es veu remota, però ha acaparat atenció en els últims dies per l’estancament de les negociacions amb el líder de Podem, Pablo Iglesias.

El president de govern en funcions i candidat a la investidura després de l’encàrrec del rei Felip VI està immers en la segona ronda de contactes per a aconseguir suports. Aquest mateix dilluns ha transcendit que s’ha reunit de forma privada amb el president del PP, Pablo Casado, que li ha reiterat el ‘no’ de la formació a la investidura.

El secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha instat Albert Rivera a “escoltar” la resta del seu partit i li ha demanat que s’abstinga en la investidura de Pedro Sánchez. De moment, fins a tres baixes s’han encadenat en el si de Ciutadans: el portaveu econòmic en el Congrés, Toni Roldán, ha deixat l’acta; l’eurodiputat Javier Nart ha abandonat l’executiva i, poc després, renunciava a l’escó el cap de llista al Parlament d’Astúries, Juan Vázquez.

Ábalos ha demanat als de Rivera que “isquen del seu laberint” i de la “fugida cap avant” que estan fent. A més, també ha instat el grup taronja perquè deixe de pujar la “muntanya més escarpada a la seua dreta”, perquè “no és bo per a ningú i menys per a ells”.

Ábalos també ha tornat a demanar l’abstenció del PP, que “no pot jugar a ser un partit antisistema” i que ha d’exercir la seua labor des de l’oposició; també ha insistit a reclamar a Podem arribar a un acord per a la investidura.

En els últims dies Sánchez ha estat mantenint un pols amb el líder de la formació morada, que no rebaixa les seues pretensions d’entrar en el futur govern central i emplaça el PSOE a moure’s. Fins i tot aquesta vesprada Iglesias es preguntava si el president en funcions “està treballant” la investidura amb el PP en lloc de buscar suports de Podem. De nou, el secretari general de Podem s’ha mostrat disposat a negociar “equips i programa”.

També et pot interessar

stats