El PSOE presentarà una moció de censura contra Cifuentes

La compareixença de la presidenta en l'Assemblea madrilenya no convenç el Partit Socialista, que presentarà la moció amb el suport de Podem.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes / Efe

El PSOE presentarà una moció de censura contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, després que les explicacions de la mandatària en l'Assemblea regional sobre el màster que va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos no convenceren el socialistes.

La Comissió Executiva del PSOE madrileny ha aprovat per unanimitat, en una reunió d'urgència, la presentació d'aquesta proposta. Segons ha assenyalat el partit en nota de premsa, la presentació de la moció es farà "els pròxims dies", amb el suport de Podem.

Serà la segona moció de censura plantejada al Govern madrileny en aquesta legislatura, després de la que van presentar els podemites en juny de 2017. Respecte dels terminis, la moció es debatrà entre els cinc i els 20 dies després de l'entrada en el registre.

El reglament de l'Assemblea de Madrid assenyala que l'aprovació de la moció de censura requereix de la majoria absoluta del Ple, amb la qual cosa caldria el suport dels tres grups de l'oposició, sumant també Ciutadans.

Tanmateix, el partit liderat per Albert Rivera ha anunciat que de moment no donarà suport a la moció. Això sí, la formació taronja ha proposat una comissió d'investigació per a aclarir aquesta qüestió. Precisament sobre aquest tema l'oposició preguntarà hui a la presidenta madrilenya en el Ple de l'Assemblea regional.

També et pot interessar

stats