El PSOE presenta la moció de censura contra Rajoy

Pedro Sánchez diu que si ix endavant la moció formarà un govern del Partit Socialista abans de convocar eleccions.

Pedro Sánchez, durant la roda de premsa
Pedro Sánchez, durant la roda de premsa / Zipi (EFE)

La direcció del PSOE ha registrat aquest divendres de matí en el Congrés la moció de censura contra Mariano Rajoy, després de la sentència del cas Gürtel coneguda aquest dijous

El secretari general del partit, Pedro Sánchez, s'ha avançat a la reunió que l'Executiva Federal ha mantingut aquest divendres de matí a a Ferraz. Després d'abordar l'assumpte per separat amb molts dels 49 integrants d'aquesta Executiva,  Sánchez ha donat l'orde de registrar la moció perquè aquest mecanisme constitucional s'active en els propers dies. 

En una declaració política posterior, el secretari general del PSOE ha demanat que els 350 diputats del Congrés voten en consciència, per a eixir de la crisi institucional que patix el país per culpa del PP. Però ha deixat clar que si ix endavant la moció formarà un govern del Partit Socialista per a respondre als reptes més importants que reclama el país abans de convocar eleccions. 

Ciutadans no s'hi adherirà

La moció que presenta el PSOE proposa Sánchez com a candidat a la Presidència del Govern i comptaria ja amb el suport dels 84 diputats i diputades del PSOE i els 69 d'Units-Podem. El mateix líder de Podem, Pablo Iglesias, va demanar a Pedro Sánchez que plantejara la moció de censura. Ara bé, Ciutadans no s'hi sumarà, i aposta per unes eleccions anticipades. El secretari general del partit, José Manuel Villegas ha advertit que, si Rajoy no les convoca, presentaran una moció "instrumental", però que no donaran suport a la de Sánchez. 

També et pot interessar

stats