El PSOE portarà als tribunals les amenaces a diputats davant de la investidura

Diversos parlamentaris han rebut missatges i pressions perquè canvien el sentit del seu vot.

Missatge publicat a les xarxes socials per la diputada Pepa Andrés
Missatge publicat a les xarxes socials per la diputada Pepa Andrés / @pepaandres

La portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra, ha anunciat que el PSOE portarà als tribunals les "amenaces" i "coaccions" a diputats socialistes davant de la sessió d'investidura d'aquest dimarts.

"I respecte a les amenaces i coaccions, difamacions i calúmnies, us comuniquem que acudirem als tribunals a defensar la democràcia. I que hui votarem amb molt d'orgull el govern progressista", ha escrit Lastra en el seu perfil de Twitter, en al·lusió als missatges i pressions que diversos diputats han rebut perquè canvien el sentit del seu vot.

Aquests missatges ja els van denunciar diversos dirigents polítics després de l'ajustat marge de la primera votació -166 vots a favor de Sánchez enfront de 165 en contra-, i han continuat arribant en les últimes hores. També el diputat socialista per Segòvia, José Luis Aceves, interposarà una denúncia davant de la Policia per les amenaces que està patint un company de la seua formació en aquesta província.

Terol Existeix ja va condemnar diumenge "les pressions antidemocràtiques" al seu diputat en el Congrés, Tomás Guitarte, pel seu "sí" a la investidura de Sánchez, però l'assetjament ha seguit en les xarxes socials i a través de correus electrònics anònims i telèfons particulars.

Ábalos: “La intimidació és un delicte”

El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat que la intimidació que estan patint els diputats socialistes davant la investidura de Sánchez és “brutal”, i ha subratllat que és un “delicte i està recollida en el Codi Penal”.

Ábalos ha assenyalat que no recorda cap campanya d'intimidació com aquesta, ni tan sols en 2016 quan es demanava l'abstenció del PSOE per a la investidura de Mariano Rajoy.

Així mateix, ha afirmat que amb aquestes actituds, l'única cosa que està aconseguint l'oposició és que el partit estiga “més unit que mai”.

“No seguisques el teu líder suïcida”

La diputada del PSPV-PSOE al Congrés, Pepa Andrés, ha explicat en els micròfons d’À Punt que des del dia que va acabar el debat d’investidura, començaren a rebre “multitud de correus de manera insistent”. Andrés ha publicat en les xarxes socials un de les desenes de correus que rep cada dia. “Vota No a Sánchez. Vota amb consciència. No t’aferres a la butaca. No seguisques el teu líder suïcida. VOTA NO A SÁNCHEZ”, es pot llegir.

“Al principi els vaig esborrar, però quan vaig veure que era una qüestió que sobrepassava la normalitat vaig començar a guardar-los”, ha explicat sobre els missatges que rep al correu electrònic del Congrés, una adreça pública a la qual tota la ciutadania hi pot accedir. “He rebut uns 200 correus”, ha asseverat.

També et pot interessar

stats