El PSOE plantejarà una moció de censura si l'explicació de Cifuentes no és contundent

La presidenta de la Comunitat de Madrid compareix en un ple per les suposades irregularitats del seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, durant la reunió del Comité Executiu del PP de Madrid, el passat 26 de març
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, durant la reunió del Comité Executiu del PP de Madrid, el passat 26 de març / Paco Campos (EFE).

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha deixat la porta oberta a una moció de censura a la Comunitat de Madrid en el cas que les explicacions de la presidenta, Cristina Cifuentes, sobre el màster que va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos no siguen contundents. En una entrevista radiofònica a Onda Cero, Sánchez ha declarat: "com més impossible sembla el màster, més possible és que hi haja una moció de censura". Afig així un poc més de pressió a Cifuentes hores abans de la seua intervenció en l'Assemblea. El secretari general del PSOE també ha suggerit al portaveu socialista a la cambra, Ángel Gabilondo, com a hipotètic candidat per a la moció.

La presidenta de Madrid compareix aquesta vesprada en un ple extraordinari per a donar explicacions sobre les suposades irregularitats detectades en el màster. És la primera compareixença d'aquest tipus d'un president de Madrid a petició de l'oposició.

El 21 de març passat eldiario.es va informar que Cifuentes havia obtingut el títol amb notes falsificades i sense assistir a les classes. L'endemà, 13 associacions d'estudiants van denunciar a la Fiscalia la presumpta manipulació de l'expedient acadèmic.

La presidenta regional nega els fets i ha exhibit com a prova alguns documents, com ara les qualificacions i l'acta del tribunal sobre el Treball de Fi de Màster. Hui el diari digital El Confidencial publica que aquesta acta té les signatures falsificades de dues docents i que es va elaborar hores després que es fera pública la notícia.

Segons aquest mitjà, el catedràtic del màster, Enrique Álvarez Conde, està preparant una versió conjunta dels fets amb les professores afectades per la presumpta falsificació, davant la investigació interna que s'ha obert a la universitat.

Cristina Cifuentes no s'ha manifestat públicament sobre el màster des del 26 de març, quan ho va fer en una intervenció televisada, sense possibilitat de preguntes als periodistes, davant el Comité Executiu del PP de Madrid. En la compareixença va atribuir les informacions a una "cacera personal" i va anunciar una querella criminal contra una periodista i el director d'eldiario.es.

La presidenta de la Comunitat de Madrid manté, de moment, el suport públic del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que considera que la polèmica és estèril i està convençut que Cifuentes serà molt clara en el seus arguments davant l'Assemblea.

L'acord de Ciutadans amb el PP per al govern de la Comunitat de Madrid inclou la dimissió de càrrecs públics si hi ha falsedat d'expedients acadèmics.

També et pot interessar

stats