El PSOE nega que Sánchez diguera a Iglesias que vol suports de la dreta

“No entenc les declaracions d’Irene Montero, perquè no és així, no és eixa la realitat”, assegura Lastra.

Iglesias i Sánchez, en una imatge d'arxiu
Iglesias i Sánchez, en una imatge d'arxiu

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha negat aquest dimecres que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, diguera el dimarts al líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, que prefereix “el suport de la dreta” per a la investidura. Això és el que ha assegurat la número dos de la formació morada, Irene Montero. 

“No entenc les declaracions d’Irene Montero, perquè no és així, no és eixa la realitat”, ha apuntat Lastra. La número dos dels socialistes ha demanat a Iglesias que aclarisca si votarà “en contra de la investidura d’un president d’esquerres de la mà de PP, Ciutadans i Vox”. 

També ha insistit que el PSOE ha deixat clar “des del dia següent de les eleccions” que Unides Podem és el soci preferent, i ha reiterat l’oferta que està en peu per a Iglesias: un govern de cooperació basat en eixos “institucionals i parlamentaris”. Un oferiment al qual, com ha recordat, el líder morat ha dit “no”. 

En qualsevol cas, Lastra ha assegurat que el PSOE treballarà fins a “l’últim dia” perquè puga haver-hi un executiu a Espanya abans de l’agost. Ara per ara, Pedro Sánchez ha acordat reunir-se amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, el 2 de juliol per a fixar la data del debat d’investidura.

També et pot interessar

stats