El PSOE es manté com a primera força i amplia l'avantatge sobre el PP, segons el CIS

La meitat dels espanyols no confia en la gestió del govern en la pandèmia i baixa la preocupació pel coronavirus.

El PSOE es manté com a primera força i amplia l'avantatge sobre el PP, segons el CIS
El PSOE es manté com a primera força i amplia l'avantatge sobre el PP, segons el CIS

El baròmetre d'opinió del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) d'aquest mes de maig, el segon consecutiu centrat en la crisi del coronavirus, manté el PSOE al capdavant en estimació de vot, amb un suport del 31,1%, una dècima menys que a l'abril. A més, els socialistes amplien l'avantatge respecte al PP fins als 10,8 punts per la pèrdua de suport dels populars.

Així, el partit liderat per Pablo Casado trenca la tendència positiva dels últims baròmetres i es queda al maig amb una intenció de vot del 20,3%, huit dècimes menys que ara fa un mes. També perd suport Vox, que es queda amb un 11,3% (1,7 punts menys) i cedeix el tercer lloc en favor d'Unides Podem, que obté un 11,5% i cinc dècimes menys que a l'abril.

En canvi, el gran vencedor del baròmetre de maig és Ciutadans, que guanya pràcticament tres punts en passar del 7,6% en intenció de vot a l'abril al 10,5% actual, fet que el situa en cinqué lloc, a només huit dècimes de Vox.

La meitat dels espanyols no confia en la gestió del govern en la pandèmia

D’altra banda, el 48,4% dels espanyols té poca confiança o gens en la gestió que fa el govern espanyol en la pandèmia de la Covid-19, per damunt del 46% que té molta confiança o bastant en l’executiu.

A més, el sondeig mostra que tot i que la majoria pensa que l’executiu estatal ha de ser el que prenga les mesures, el percentatge ha descendit al 55,9 per cent –enfront del 73,3 de l’abril. Així, puja significativament el percentatge dels que pensen que les decisions s’han de prendre des de les comunitats autònomes, un 36,6%, 16 punts més que en l’últim baròmetre.

Així mateix, l’últim CIS mostra que la preocupació de la ciutadania pel coronavirus baixa significativament i cau del primer al tercer lloc: és el principal problema per al 26,1% dels enquestats, pel 49,3% del baròmetre del mes passat. Així, l’atur es torna a situar com el problema principal (41,2%), seguit dels assumptes d’índole econòmica, amb un 38,9%.

També et pot interessar

stats