El PSOE es manté al capdavant i augmenta l'avantatge sobre la resta en l'últim sondeig del CIS

El sondeig calcula una baixada en l'estimació de vot del PP i Unides Podem, una pujada de Ciutadans i Vox es manté igual.

VÍDEO | El PSOE es manté al capdavant i augmenta l\'avantatge sobre la resta en l\'últim sondeig del CIS

El PSOE augmenta el seu avantatge en estimació de vot, que se situa en el 30,9%, mig punt més que en l'anterior sondeig, i quasi tres punts per damunt del seu resultat del 10 de novembre, segons el Baròmetre d'Opinió del mes de febrer que ha publicat aquest dijous el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

En segon lloc, a 12 punts dels socialistes, figura el PP amb un 18,9%, la qual cosa suposa que perd un punt respecte a gener i dos respecte a les generals, mentre que Ciutadans puja 1,6 punts fins al 8,1%, per damunt de l'enquesta de gener i del 10N.

El sondeig calcula una baixada mínima en l'estimació de vot de Unides Podem i les seues confluències, de tan sols dos dècimes fins al 13,6%, mentre que Vox es manté en el mateix percentatge que en l'enquesta anterior (13,4%).

L'enquesta es va realitzar en els primers onze dies de febrer, amb el nou govern espanyol ja operatiu. Durant aquells dies es va produir la reunió entre Sánchez i Torra a Barcelona. També començava la polèmica per l'encontre entre el ministre José Luis Àbalos i la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez.

També et pot interessar

stats