El PSOE inicia la ronda de contactes amb els grups parlamentaris

Adriana Lastra comença les converses per a recaptar els suports necessaris per a la investidura de Sánchez.

Adriana Lastra (centre), en una imatge d'arxiu
Adriana Lastra (centre), en una imatge d'arxiu / Europa Press

La número dos del PSOE i portaveu del Grup Parlamentari al Congrés, Adriana Lastra, comença aquest dimecres la ronda de contactes amb la resta de grups parlamentaris després del preacord de legislatura que han signat els socialistes amb Unides Podem per a un govern de coalició a Espanya.

Segons han informat fonts socialistes, l'objectiu és començar a recaptar els suports necessaris per a la sessió d'investidura de Pedro Sánchez. Lastra és precisament una de les dues artífexs, junt amb la portaveu parlamentària d'Unides Podem, Irene Montero, del text del preacord signat pels dos partits. 

El preacord entre PSOE i Unides Podem suma 155 diputats (120 escons socialistes, 26 d'Unides Podem, 7 d'En Comú Podem i els dos de la confluència gallega). Per tant, els socialistes necessiten incorporar els diputats de partits xicotets i l'abstenció dels independentistes si volen salvar la investidura de Pedro Sánchez. És probable que s'aconseguisca el suport dels set diputats del PNB, els tres de Més País-Compromís i el de Terol Existeix. El PRC ja va anunciar que estava disposat a votar a favor. 

El PSOE consultarà la militància

Els socialistes tenen previst consultar a la militància l'acord tancat amb Unides Podem el dissabte dia 23 de novembre. Serà la primera consulta a escala estatal que organitza l'actual direcció del partit. Es convocarà aquest dilluns, quan ho aprove formalment l'executiva federal.

També et pot interessar

stats