El PSOE guanyaria les europees amb 18 escons i Vox en sumaria 7

Perden representació a l'Eurocambra les forces nacionalistes, a excepció d'ERC, que aconseguiria un escó.

Perden representació en l'eurocambra les forces nacionalistes, a excepció d'ERC, que aconseguiria un escó.
Perden representació en l'eurocambra les forces nacionalistes, a excepció d'ERC, que aconseguiria un escó.

El PSOE seria la primera força política a Espanya en les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 26 de maig. És l'última projecció en intenció de vot publicada per l'Eurocambra, que també preveu l'entrada per primera vegada de Vox, amb set escons.

Després del PSOE amb 18 escons (26,8% dels vots) se situa el Partit Popular amb 13 eurodiputats (20%), seguit de Ciutadans, amb 11 (17,3%); Units Podem, amb 9 (13,9%); Vox, amb 7 (11,1%); i ERC, amb 1 (2,8%).

D'aquesta manera, els resultats deixarien sense representació europarlamentària el PDeCAT (1,4%), el PNB (1,1%) i EH Bildu (0,7%), que sí que han estat presents aquesta legislatura. ERC seria l'única força independentista votada per l'electorat espanyol present en l'Eurocambra.

En un mes el PSOE i Vox pugen, el PP i Cs baixen

Les dades publicades aquest divendres pel Parlament Europeu corresponen a sondejos realitzats al final de febrer i és la segona projecció que realitza sobre les eleccions europees que se celebraran entre el 23 i el 26 de maig en tota la Unió Europea.

Comparant les xifres d'aquesta projecció amb la publicada fa dues setmanes a partir de sondejos de primeries de febrer, el PSOE puja dos escons, el PP en perd dos, Ciutadans en perd un, la coalició d'Units Podem es manté amb nou, Vox n'obté un més i ERC no es mou de l'únic escó que ja tenia en la primera projecció.

En el pla europeu, el Partit Popular Europeu (PPE), amb 181 escons, i els Socialistes i Demòcrates (S&D), amb 135, es mantenen com les dues primeres forces a Europa, però perden representants i també la majoria absoluta que van sumar en la legislatura anterior.

Així, els Liberals europeus (ALDE) es convertirien en el suport necessari per a PPE i S&D, ja que recuperen la tercera posició a l'Eurocambra, amb 75 escons.

També et pot interessar

stats