El PSOE guanyaria les eleccions generals a la Comunitat Valenciana

L'últim baròmetre del CIS, fet abans de la investidura fallida de Sánchez, li atorga el 36,2% en intenció de vot.

L'enquesta del CIS va ser elaborada en els primers dies de juliol, abans de la sessió d'investidura
L'enquesta del CIS va ser elaborada en els primers dies de juliol, abans de la sessió d'investidura / Ballesteros (Efe)

El PSOE guanyaria les eleccions generals a la Comunitat Valenciana si se celebraren demà. Obtindria el 36,2% dels vots, segons l'últim el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS. El segon partit en intenció de vot a la Comunitat Valenciana és Ciutadans, amb el 13,8%; seguidament el PP i Unides Podem amb un 10,5%, Vox, amb el 4,3% dels vots, i Compromís amb el 3%.

En tot l'estat, el PSOE aconseguiria el 41% dels vots. Cal recordar que, tot i haver sigut publicada aquest dimarts, l'enquesta del CIS va ser elaborada en els primers dies de juliol, abans de la sessió d'investidura i coincidint amb les negociacions perquè Pedro Sánchez aconseguira el suport d'Unides Podem. L'enquesta no recull, per tant, l'efecte que haja pogut tindre entre l'electorat la frustració de les negociacions.

En el cas d'Unides Podem, malgrat que no es coneix encara si es presentarien amb aquesta fórmula, el baròmetre pregunta per separat per Podem i Esquerra Unida: la primera rebria el 6,2% i la segona, el 4,3%.

A la pregunta de a qui preferirien com a president del govern a hores d'ara, el 36,8% diu que Pedro Sánchez, l'11,5% aposta per Albert Rivera, el 8,6% per Pablo Casado, el 6,9% per Pablo Iglesias i el 4,9 % per Santiago Abascal. El CIS també ha preguntat per les preferències polítiques quant al binomi esquerra/dreta: la majoria de la població (21,4%) assegura trobar-se en el mig, mentre que el 16% es defineix com a més pròxim a posicions de centreesquerra. A la pregunta de si en les pròximes eleccions anirà a votar, la majoria d'enquestats, el 46,1%, diu que ho farà amb tota seguretat, mentre que un 5,9% diu rotundament que no ho farà.

L'atur i la política, les principals preocupacions

L'atur és, de nou, el principal problema a Espanya, en opinió del 36,2% dels valencians i les valencianes. En segon lloc se situa la política, els partits i la classe política, que és la principal preocupació per al 17,1% de les persones enquestades. Per al 9% d'enquestats ho és l'economia i per al 8,6, la corrupció i el frau.

També et pot interessar

stats