El PSOE guanyaria les eleccions generals amb el 33,3% dels vots, segons el CIS

Els socialistes i Podem sumen el 47,8%, 10 punts més que el bloc de dretes format per PP, Cs i Vox, amb el 37,9%.

L'enquesta del CIS és la primera després de l'anunci de l'avançament de les eleccions generals al 28 d'abril

Segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) si hui se celebraren eleccions generals el PSOE seria la primera força política amb un 33,3 per cent dels vots (3,4 punts més que al gener).

A molta distància està el PP, que puja del quart al segon lloc amb el 16,7 per cent, seguit de Ciutadans, amb el 15,3 per cent. Podem i les seues confluències obtindrien el 14,5 per cent dels suports, mentre que Vox tindria el 5,9 per cent dels sufragis, sis dècimes menys que al gener.

D'aquesta manera la suma del PSOE amb Podem sumaria el 47,8%, quasi 10 punts més que el bloc de dretes format per PP, Cs i Vox, que obtindria 37,9%

L'enquesta del CIS es va realitzar entre l'1 i el 10 de febrer i és la primera després de l'anunci de l'avançament de les eleccions generals al 28 d'abril que el president del govern, Pedro Sánchez, va comunicar el passat dia 15.

El PSPV guanyaria també a la Comunitat Valenciana

El CIS dibuixa a la Comunitat Valenciana un escenari semblant a l'estatal. Els socialistes serien la força més votada en unes eleccions generals i aconseguirien el 24,3% de les paperetes. Ciutadans quedaria en segon lloc i aglutinaria l'11,3% dels vots, mentre que la coalició Compromís-Podem i el PP tindrien, cadascun, l'11%. Vox seria la cinquena força més votada amb el 5% dels suports. 

També et pot interessar

stats