El PSOE guanyaria les eleccions al Congrés i Ciutadans seria la segona força, segons el CIS

El PP baixaria al voltant de dos punt en intenció de vot respecte del mes anterior i se situaria en tercera posició.

Efe
Efe

El PSOE aconsegueix el 31,6% d’estimació dels vots i se situa com a primera força política a l’estat espanyol, segons el baròmetre d’octubre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). D’aquesta manera, els socialistes milloren la seua posició respecte del mes anterior, quan obtenien el 30,5% d'estimació de vot

D’acord amb aquest baròmetre, Ciutadans se situaria com a segona força més votada a Espanya, amb el 21% dels vots. Així, creixen en dos punts i superen per primera vegada el Partit Popular.  

D'altra banda, destaca el creixement de les confluències de Podem, que augmenten en un punt respecte del mes anterior la seua intenció de vot, amb el 17,3%. En aquestes confluències el CIS inclou Compromís, amb una estimació del 2,1%.

Els populars baixen dos punts respecte a l’enquesta del mes anterior, amb el 18,2% d’estimació del vot, i se situarien com a tercera força política a l’estat espanyol.

Baldoví continua sent el polític millor valorat

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, continua sent el polític millor valorat en el baròmetre, amb 4,75 punts, seguit del portaveu del PNB Aitor Esteban, amb 4,26 punts. Per contra, la puntuació més baixa l'obté el diputat de Fòrum Astúries Isidro Martínez, amb un 3,08, seguit del portaveu parlamentari d'ERC, Joan Tarda, amb 3,12. 

Tots els ministres empitjoren la seua valoració

Segons el baròmetre, tots els ministres del govern espanyol, tret del president, Pedro Sánchez, empitjoren les seues notes. D’aquesta manera, el president de l’executiu espanyol aconsegueix un 4,16 de valoració, cinc dècimes més des del mes de juliol. 

Els membres del gabinet que més cauen en la valoració dels ciutadans són la ministra de Justícia Dolores Delgado, amb un 3,53 de nota, la d'Educació i portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, amb 3,80 punts, i el de Ciència, Universitats i Innovació, Pedro Duque, amb 4,56 punts .

L’enquesta es va elaborar entre l’1 i el 9 de novembre, període en què es van conéixer les gravacions entre la ministra de Justícia i l’excomissari José Manuel Villarejo o la notícia sobre la societat amb què  gestiona la seua casa de Xàbia el ministre de Ciència. 

També et pot interessar

stats