El PSOE estudia una moció de censura a Rajoy per la sentència del cas Gürtel

La Comissió Executiva del PSOE analitzarà divendres la possibilitat en una reunió extraordinària a Ferraz.

La Comissió Executiva del PSOE analitzarà divendres la possibilitat en una reunió extraordinària a Ferraz
La Comissió Executiva del PSOE analitzarà divendres la possibilitat en una reunió extraordinària a Ferraz / arxiu (Europa Press)

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, estudia la possibilitat de presentar una moció de censura al president del Govern, Mariano Rajoy, en reacció a la sentència del cas Gürtel, segons fonts pròximes al líder socialista que cita l’agència EFE. 

El PSOE ha convocat per a les 11.00 hores de divendres una reunió extraordinària de l’Executiva Federal, en la seu del partit, per a "analitzar la situació política" després de la condemna al PP com a partícip a títol lucratiu de la trama de corrupció.

Algunes federacions socialistes ja han traslladat al president del PSOE la voluntat que es presente com a candidat alternatiu de Rajoy i lidere un govern de concentració el que resta de legislatura, informa Europa Press.

La secretària general del PSOE de Navarra, María Chivite, ha sigut la primera dirigent territorial socialista que ha demanat obertament aquesta opció a través del seu compte de Twitter, on ha considerat “inassumible” per a un sistema democràtic “tindre al capdavant del Govern a un partit condemnat per corrupció".

Podem assegura el suport dels partits catalans a la moció

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat a Pedro Sánchez aquest dijous que plantege una moció de censura, assegurant-li el suport dels partits catalans. En la mateixa via ha insistit en roda de premsa el líder de Catalunya En Comú-Podem. Xavier Domènech ha instat el PSOE a liderar aquesta moció de "la dignitat, la decència, i l’honradesa” juntament amb Podem i els partits catalans per a "fer fora" el PP, un partit que ha qualificat de “corrupte judicialment" i que, en opinió de Domènech, té a Ciutadans com a “còmplice”.

També et pot interessar

stats