PSOE i Esquerra Republicana negociaran dijous al Congrés la investidura de Sánchez

Rufián adverteix que votarà ‘no’ si no hi ha una taula de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya.

VÍDEO | PSOE i Esquerra Republicana negociaran dijous al Congrés la investidura de Sánchez

Els equips negociadors del PSOE i d'Esquerra Republicana de Catalunya es reuniran aquest dijous al Congrés dels Diputats per a intentar pactar una abstenció dels 13 diputats independentistes que assegure la investidura del socialista Pedro Sánchez com a president d'un govern de coalició amb Unides Podem.

En declaracions als mitjans, el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit que la formació votarà ‘no’ si el PSOE no accepta una taula de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya, amb un compromís ferm i un calendari fixat. 

La cita serà a les 17:00 hores, i en representació dels socialistes hi acudiran la número dos del PSOE, Adriana Lastra; el ministre de Foment en funcions i secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos; i el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa. 

Per part d'Esquerra Republicana de Catalunya, tal com havien anunciat la setmana passada, hi assistiran el diputat Gabriel Rufián; la secretària general adjunta, Marta Vilalta; i el president del Consell Nacional del partit, Josep Maria Jové, que va ser el número dos d'Oriol Junqueras en la Conselleria d'Economia.

També et pot interessar

stats