El PSOE descarta la gran coalició i només veu com a alternativa un govern progressista

Ábalos no aclareix si hi haurà pacte amb Unides Podem, però assegura que "ara tenen una altra oportunitat".

Ábalos, durant la compareixença aquest dilluns
Ábalos, durant la compareixença aquest dilluns

El secretari general d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha fet la primera valoració oficial dels resultats del 10N des de la seu del carrer Ferraz, a Madrid. "Hem guanyat clarament les eleccions", ha dit.

Ha assegurat que els socialistes treballaran per a fer possible la governabilitat del país, un fet al qual Pedro Sánchez ja es va comprometre diumenge a la nit quan va eixir a valorar els resultats electorals. Segons Ábalos, eixa és la responsabilitat del partit que ha guanyat les eleccions.

El dirigent socialista ha destacat que el PSOE és un partit que permet la convergència d'altres formacions perquè, segons ha explicat, el resultat electoral ha reservat l'espai de la moderació i la centralitat "en exclusiva al PSOE".

El també cap de llista del PSOE per València ha descartat així una nova repetició electoral (seria la tercera) i ha insistit a dir que el PSOE no aposta "per la gran coalició". De manera rotunda nega aquesta possibilitat perquè, segons ha afirmat, "la dreta no ha assumit la seua pròpia situació" i, per això, els socialistes "hem hagut d'afrontar la situació de Catalunya en soledat". Ha aclarit, no obstant, que el PSOE té el compromís d'aconseguir un govern progressista "al més prompte possible".

Sobre la possibilitat d'una coalició amb Unides Podem no ha aclarit intencions. Però sí que ha deixat caure una frase lapidària: "No sabem que faran els bloquejadors, però sabem que tenen ara una altra oportunitat". "Nosaltres serem proactius", ha explicat.

També et pot interessar

stats