El PSOE demanarà responsabilitat política al PP per la destrucció de proves sobre la seua ‘caixa b’

Lastra lamenta que l’obertura de la legislatura es veja entelada per la notícia que diu que es van gastar 500.000 euros en l’operació Kitchen.

Adriana Lastra, el passat 28 de gener en el Congrés
Adriana Lastra, el passat 28 de gener en el Congrés / Europa Press

El PSOE passa a l’ofensiva contra el PP. La número dos del partit, Adriana Lastra, ha anunciat aquest dilluns que obrirà una ronda de contactes amb els grups parlamentaris per a exigir al PP que assumisca la seua responsabilitat política en l’operació Kitchen. Acusen la formació d’haver usat “fons reservats” durant el govern de Mariano Rajoy per a destruir proves sobre la ‘caixa b’ del partit.

Lastra ha lamentat que l’acte d’obertura de la legislatura es veja entelat per la notícia, avançada per la Cadena Ser, que assegura que el govern de Rajoy va gastar 500.000 euros dels fons reservats en aquesta operació. Segons informació classificada, amb aquests diners es va subornar l’ex-xòfer de Luis Bárcenas. També va servir per a col·locar càmeres i micròfons en el domicili de l’extresorer del PP i per a espiar la seua família i una empleada de la llar. L’emissora de ràdio afirma que l’equip d’investigació manté que es va pagar a un fals capellà per a segrestar punta de pistola l’esposa i el fill de Bárcenas, amb l’objectiu d’aconseguir proves.

La portaveu socialista ha manifestat que es tracta de “delictes greus” comesos en una època, entre 2013 i 2015, en la qual l’actual líder del PP, Pablo Casado, era diputat. Tot i això, Casado no va accedir a l’executiva del partit fins a juny de 2015.

El PP respon a les crítiques recordant el cas dels ERO d’Andalusia

El PP ha recalcat que la portaveu del grup socialista hauria de mirar al seu propi partit i demanar responsabilitats pel cas dels ERO “abans de parlar d’uns altres”. “Créiem que Adriana Lastra anava a anunciar l’obertura d’una ronda de contactes amb la resta de grups parlamentaris per a dirimir responsabilitats polítiques pels ERO, que va suposar un desfalc per als més desfavorits de 700 milions d’euros", han assenyalat fonts de la direcció nacional.

També et pot interessar

stats