El PSOE demana al PP que rebutje de manera "contundent" els discursos d'odi després de les protestes a Ferraz

El portaveu socialista al Congrés, Patxi López, ha condemnat els actes violents a les portes de la seu del partit la nit de Cap d'Any

Patxi López, aquest dijous en el Congrés
Patxi López, durant una declaració al Congrés / Rodrigo Jimenez (Efe)

Aquest dimarts el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha reaccionat a les protestes violentes a les portes de la seu de Ferraz durant la nit de Cap d'Any, quan es va linxar un ninot de Pedro Sánchez al crit de "fill de puta", "acarnissa't" o "pega-li com si fora de veritat".

En declaracions a la Cadena Ser, López ha demanat al Partit Popular que siga "molt clar i contundent" a l'hora de rebutjar aquest tipus de protestes. També ha exigit als populars que abandonen els discursos que "alimenten" aquestes accions.

Per al portaveu socialista, la nit del 31 de desembre es va produir "un acte de violència carregat d'odi" que s'ha d'aturar ja, perquè si això no passa "què serà el següent?", s'ha preguntat.

Igualment, López ha recordat que el seu partit està considerant portar aquests fets a la Fiscalia, ja que, segons la seua formació, entrarien dins del que es podria considerar un "delicte d'odi". En concret, el portaveu es referia als crits de "traïdor", "dictador" o a les referències al fet que Sánchez "s'està carregant la democràcia i l'estat de dret", o que governa "amb terroristes".

Patxi López també ha afirmat que les úniques solucions per a posar fi a aquesta situació són portar als tribunals els responsables d'aquests fets i "frenar la hipèrbole permanent en el discurs polític".

També et pot interessar

stats