El PSOE i Podem convoquen la comissió de seguiment de la coalició per a la setmana vinent

La segona reunió d'aquest òrgan de control tindrà lloc en un context en el qual s'han produït xocs entre ministeris dirigits pels dos partits.

El PSOE i Podem convoquen la comissió de seguiment de la coalició per a la setmana vinent
El PSOE i Podem convoquen la comissió de seguiment de la coalició per a la setmana vinent

El PSOE i Podem han convocat per a la setmana vinent una reunió de la comissió permanent de seguiment de l'acord de coalició, que tindrà lloc quan aquesta setmana han refermat les friccions en l'executiu que lidera Pedro Sánchez.

La que serà la segona reunió d'aquest òrgan de control, que es va constituir el 18 de febrer, tindrà lloc en un context en el qual s'han produït xocs entre ministeris dirigits pels dos partits que integren el govern de coalició, per qüestions com la futura llei de garantia de la llibertat sexual o la guia que ha difós el Ministeri de Treball per a actuar en els centres de treball davant del coronavirus.

Altres qüestions que han generat discrepàncies entre el PSOE i Unides Podem han sigut les anomenades devolucions en calent d'immigrants, el recurs de l'Advocacia de l'Estat contra la sentència que obliga a indemnitzar la família de José Couso i la comissió d'investigació sobre les suposades donacions milionàries des de comptes bancaris a l'estranger vinculades al rei emèrit, Joan Carles I.

Precisament un dels objectius d'aquesta comissió era el de solucionar "les discrepàncies que puguen sorgir en l'àmbit del govern de coalició".

La creació d'aquest òrgan de control estava previst en el protocol de funcionament, coordinació, desenvolupament i seguiment de l'acord de govern progressista de coalició, que el PSOE i Unides Podem van signar el 8 de gener, l'endemà de la investidura del president Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats