El PSOE i Compromís acosten postures per al vot favorable de Baldoví a la investidura

Segons el partit valencià, s'ha produït un nou intercanvi de documents i converses telefòniques entre membres de les dues formacions.

El electe de Més Compromís, Joan Baldoví, compareix davant els mitjans de comunicació, en una imatge d'arxiu
El electe de Més Compromís, Joan Baldoví, compareix davant els mitjans de comunicació, en una imatge d'arxiu

Compromís està prop de tancar un acord amb el PSOE per a donar suport a la investidura de Pedro Sánchez a la presidència del govern espanyol, després d'un nou intercanvi de documents entre les dues formacions durant la jornada d'aquest dilluns.

Segons el partit valencià, els socialistes han respost amb un nou text a les reivindicacions dels de Mónica Oltra i, a més, s'han produït converses telefòniques entre els interlocutors de les dues formacions. Tot i això, encara queden serrells per tancar i, des de Compromís, insisteixen que volen un acord per escrit i signat.

Dimarts passat, després de la seua última reunió amb Lastra, Baldoví es va mostrar "moderadament optimista" i convençut que hi havia possibilitats d'acord, però va exigir-li "més compromisos ferms i menys literatura" sobre la denominada agenda valenciana. Així, va tornar a insistir en la seua petició perquè pose sobre la taula un nou model de finançament autonòmic en huit mesos i en l'aprovació de mecanismes de compensació.

També et pot interessar

stats