El PSOE es compromet a actualitzar les pensions segons l’IPC real i a pujar el salari mínim

El programa dels socialistes promet derogar part de la reforma laboral i fomentar el diàleg amb Catalunya.

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, presenta els 35 compromisos socials del PSOE
El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, presenta els 35 compromisos socials del PSOE / Chema Moya (PSOE)

El PSOE actualitzarà les pensions de 2020, segons l’IPC real, i continuarà pujant el salari mínim interprofessional (SMI) i derogarà els aspectes més lesius de la reforma laboral si guanya les eleccions i poder formar govern.

Així figura en “Ara, govern. Ara, Espanya” el document que aquest dilluns han presentat els socialistes amb 35 compromisos socials del PSOE i bona part del seu programa electoral per al 10N.

Segons aquest document, el PSOE es compromet a actualitzar al desembre les pensions de 2020 d’acord amb l’IPC real, així com a promoure el “blindatge” del sistema públic de pensions en la Constitució amb mesures que garantisquen la sostenibilitat i la suficiència del sistema. El text també advoca per augmentar les pensions mínimes i les no contributives. 

Respecte de l’SMI promet una pujada “progressiva i acordada en el diàleg social”, fins a situar-lo al final de la legislatura en el 60% del salari mitjà, d’acord amb el que s’estableix en la Carta Social Europea.

Així mateix, el PSOE reitera la intenció de derogar els aspectes més lesius de la reforma laboral i iniciar el diàleg amb els agents socials per a l’elaboració d’un nou Estatut dels Treballadors, que incentive l’activitat econòmica i la creació d’ocupació “digna, de qualitat i estable”.

Impulsar el diàleg a Catalunya

En l’apartat més polític del programa, el PSOE es compromet a impulsar el diàleg amb la Generalitat de Catalunya per a abordar el “conflicte de convivència, sempre dins de la Constitució”, així com a promoure el diàleg, tant entre els ciutadans catalans com entre els governs espanyol i català.

També et pot interessar

stats