El PSOE i Ciutadans guanyen la moció de censura contra el PP a la ciutat de Múrcia

El socialista José Antonio Serrano és el nou alcalde de Múrcia des d'aquest dijous

José Antonio Serrano, en una imatge d'arxiu. / PSOE Múrcia (Facebook)
José Antonio Serrano, en una imatge d'arxiu / PSOE Múrcia (Facebook)

El portaveu municipal del PSOE, José Antonio Serrano, s'ha convertit aquest dijous en el nou alcalde de la ciutat de Múrcia després de guanyar la moció de censura presentada amb Ciutadans contra l'anterior regidor, José Ballesta, del PP. En la votació, que ha tingut lloc aquest matí en un ple extraordinari, Serrano ha tingut els 15 vots necessaris per a obtindré la majoria absoluta que ha permés els socialistes –que governaran en coalició amb la formació taronja, exsòcia de govern del PP aquesta legislatura– tornar a l'alcaldia murciana 26 anys després.

El candidat proposat ha rebut el suport dels nou vots del seu grup, els quatre edils de Ciutadans i els dos de Podem, que no formaran part del nou executiu local. És la mateixa xifra de signatures que van subscriure el 10 de març, quan van registrar la iniciativa. 

Al contrari del que va passar la setmana passada en l'Assemblea Regional, en la qual tres diputats trànsfugues de la formació taronja van fer fracassar la moció de censura contra el president de la comunitat, Fernando López Miras, els quatre regidors de Ciutadans han mantingut la seua posició en el ple.

D'altra banda, està previst que aquest dijous tinga lloc una reunió de la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme en el Congrés amb caràcter extraordinari, després que dijous passat l'Assemblea de Múrcia va rebutjar la moció de censura presentada pel PSOE i Ciutadans contra el govern de Fernando López Miras, gràcies al suport del PP i de tres diputats de Cs que no van complir la disciplina de vot.

També et pot interessar

stats