El PSOE carrega contra la deriva extremista de la dreta

Pedro Sánchez s'ha desplaçat a València per a donar suport a les candidatures del partit per a les municipals de maig.

L'acte ha congregat vora 2.000 persones en el poliesportiu del Cabanyal

A quatre mesos de les eleccions municipals i autonòmiques, el PSOE ha posat en marxa la maquinària electoral i ha criticat la deriva extremista de la dreta. En un acte multitudinari aquest diumenge a València en què ha participat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, els líders socialistes han fet una crida a la mobilització ciutadana perquè voten en els comicis.

La cita del PSPV, que ha congregat vora 2.000 persones en el poliesportiu del Cabanyal, ha servit per a presentar oficialment les persones que encapçalaran les llistes en vora 60 localitats valencianes per a les eleccions municipals de maig, les de més de 20.000 habitants.Una posada de llarg en què Pedro Sánchez, ha mostrat el seu suport als seus candidats i candidates i a la qual tampoc no han faltat el secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Una de les grans apostes del partit és Sandra Gómez, que liderarà la llista socialista a l'alcaldia de València i s'ha presentat com la candidata de "la llibertat i la igualtat". L'actual portaveu socialista en l'Ajuntament de València ha fet una crida a la ciutadania perquè es mobilitze en les urnes. En un discurs marcadament feminista ha alertat que, d’ací a quatre mesos, el que estarà en joc seran dues maneres d'entendre la ciutat segons la dirigisca "el fanatisme o la convivència", i que siga l'extrema dreta qui "decidisca el rumb" de València.

També ha recordat que el govern central que encapçala Sánchez aporta majors inversions, no només per a la Comunitat Valenciana, també per a la ciutat de València. Com a exemple ha posat la condonació recent del deute pendent de la Marina, que arriba a 350 milions d'euros. 

Al seu torn, el president del govern espanyol ha destacat que el seu gabinet "compleix" amb la Comunitat Valenciana perquè, entre altres coses, ha augmentat un 60% les inversions en Foment en aquest territori i aposta "clarament i decididament" pel corredor mediterrani. També ha criticat l'excés de "testosterona" de l'oposició, especialment PP i Ciutadans, i els ha acusat de no tindre escrúpols a l'hora de pactar amb la ultradreta a Andalusia o criticar el govern de Veneçuela. 

Ximo Puig li ha agraït a Pedro Sánchez que haja presentat un pressupostos que beneficien la Comunitat Valenciana, però li ha tornat a reclamar un model de finançament just. De cara a la convocatòria electoral de maig, ha insistit que cal tindre un govern que ajude a resoldre els problemes de les persones i que busque la plena ocupació.

Destaca l'absència de la ciutat d'Alacant en la cita d'aquest diumenge, on el PSPV va acordar al novembre suspendre sense data les primàries per a triar la persona que encapçalarà la llista municipal.

També et pot interessar

stats