El PSOE aconseguiria el 41% dels vots si se celebraren eleccions

El PP frega el 14% d'intenció de vot, segons l'últim baròmetre del CIS, elaborat abans de l'intent d'investidura.

El PSOE aconseguiria el 41% dels vots si se celebraren eleccions
El PSOE aconseguiria el 41% dels vots si se celebraren eleccions

Si hi hagueren eleccions, el PSOE guanyaria amb un 41,3% dels vots. Ho diu l'últim baròmetre del CIS, publicat aquest dimarts, però elaborat en els primers dies de juliol, abans de la sessió d'investidura i coincidint amb les negociacions perquè Pedro Sánchez aconseguira el suport d'Unides Podem. L'enquesta no recull, per tant, l'efecte que haja pogut tindre entre l'electorat la frustració de les negociacions, el veto a l'entrada d'Iglesias en el Consell de Ministres, ni la resposta del líder de Podem.  

El Partit Popular se situa en segon lloc amb un 13,7%, seguit per Unides Podem i les seues confluències (13,1%), i Ciutadans (12,3%). 

El PSOE creix mentre que Ciutadans cau

En el baròmetre de juny, el CIS va atorgar al PSOE una intenció directa de vot del 39,5%, deu punts per damunt del resultat electoral del 28A. Seguidament, Ciutadans, amb un suport del 15,8%; el PP, amb el 13,7% (per davall del 16,7% aconseguit en les generals) i Podem, amb el 12,7% d'intenció de vots (1,6 punts per davall del seu resultat electoral). Aquest baròmetre sí que reflecteix una baixada de més de 3 punts, després del descens que va començar a registrar el partit a finals de juny. 

També et pot interessar