El PSC assegura que Illa deixarà de ser ministre si la campanya catalana comença la setmana que ve

Si les eleccions són finalment el 14 de febrer, la campanya s'inicia el 29 de gener.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa posterior a la reunió interterritorial de salut aquest dimecres en Madrid
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa posterior a la reunió interterritorial de salut aquest dimecres en Madrid / Mariscal (EFE)

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el candidat socialista en les eleccions catalanes, l’actual ministre de Sanitat, Salvador Illa, manté el “compromís” de deixar el càrrec abans que comence la campanya electoral del 14F, tot i que encara no se sap si hi haurà o no comicis en la data prevista per l’elevat augment de contagis per coronavirus en aquests moments.

“Salvador Illa va dir que dimitiria abans que comence la campanya electoral i manté el compromís en aquest respecte”, ha assegurat Iceta en roda de premsa. L’actual líder del PSC ha comparegut aquest dijous després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit mantindre provisionalment les eleccions catalanes el 14 de febrer i ha indicat que resoldrà abans del 8 de febrer els recursos presentats contra el decret de la Generalitat que ajorna les eleccions a finals de maig.

Amb tot, aquest horitzó temporal implica que la decisió definitiva sobre la data de les eleccions catalanes podria arribar en plena campanya electoral, ja que, si els comicis se celebren finalment el 14 de febrer, la campanya arrancaria el divendres de la setmana vinent, el 29 de gener.

Malgrat que Iceta ha anunciat que Illa deixarà el càrrec abans que comence la campanya, no ha precisat quan es farà efectiva la renúncia.

També et pot interessar

stats