Les protestes a Catalunya obliguen a cancel·lar més d’un centenar de vols

Les mobilitzacions han provocat càrregues policials i 78 persones ateses.

VÍDEO | Les protestes a Catalunya obliguen a cancel·lar més d’un centenar de vols

Agents de la Unitat d'Intervenció de la Policia Nacional i dels Mossos d'Esquadra han realitzat diverses càrregues per a desallotjar els manifestants que s'han concentrat a l'interior i als accessos de l'aeroport Barcelona-El Prat Josep Tarradellas per a protestar contra la sentència del 'procés'. La concentració, convocada per Tsunami Democràtic, ha congregat unes 8.000 persones dins i als voltants de la infraestructura.

Els antidisturbis han emprat defenses i projectils de goma espuma per a dispersar els manifestants de la zona d'arribades de la terminal 1, després d'una actuació prèvia als accessos del metro, on han detingut una persona.

El gruix de manifestants ja ha abandonat la infraestructura aeroportuària, on havien construït algunes barricades que han deixat imatges de destrosses al seu pas. Els Mossos d'Esquadra han convidat els presents a abandonar l'espai, tot i que a la planta 0 de la T1 encara hi ha alguns manifestants. 

El Sistema d'Emergències Mèdiques (Sem) ha atés 78 persones fins a les 22.30 hores, 75 en les protestes en l'aeroport. Una d’elles ha resultat ferida en l'ull, encara que no s'ha confirmat si la ferida ha sigut causada per una pilota de goma espuma. 

Així mateix, fonts policials han indicat que hi ha hagut sis policies nacionals i tres mossos d'Esquadra ferits. 

A més, al Prat han detingut una persona per un presumpte delicte d'atemptat a l'autoritat, han indicat fonts dels Mossos d'Esquadra.

110 vols cancel·lats

Bona part dels manifestants s'han acostat a peu per la C-31, la principal via d'accés per carretera, que ha quedat tallada al trànsit. La impossibilitat de les tripulacions per a accedir-hi i de bona part del passatge ha causat la suspensió de 110 de vols.

AENA ha informat els usuaris que consulten les companyies abans d'anar-hi, perquè podrien haver-hi noves suspensions.

A Girona, els manifestants han construït barricades a les vies de l'AVE i Rodalies, on han interromput la circulació en protesta per la sentència. A continuació la mobilització s'ha traslladat a l'AP-7, que ha quedat tallada temporalment en els dos sentits.

Un total de 30 trens han vist afectat per les mobilitzacions a Catalunya. Segons ha informat Renfe, la circulació de trens AVE entre Barcelona-Girona-Figueres es troba interrompuda des de les 14.00 hores, encara que l'AVE Barcelona-Madrid funciona amb normalitat

També et pot interessar

stats