La protesta per la mancança d'ajudes al transport metropolità serà dimecres

Els alcaldes de l'àrea metropolitana de València reclamaran els 38 milions d'euros que els van prometre.

Foto de família dels alcaldes i les alcaldesses de l'Àrea Metropolitana de València
Foto de família dels alcaldes i les alcaldesses de l'Àrea Metropolitana de València

Els alcaldes de l'àrea metropolitana de València ja han fixat una data per a reclamar els 38 milions d'euros que necessita el transport metropolità. Serà dimecres, 18 d'abril, a Madrid. El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha explicat a À Punt Notícies que primer es concentraran davant el Ministeri d'Hisenda per a demanar una entrevista amb Cristóbal Montoro, i llegiran un comunicat. Posteriorment acudiran al Congrés dels Diputats i es reuniran amb diferents grups parlamentaris.

En aquesta concentració participaran una seixantena d'alcaldes de l'àrea metropolitana de València, així com representants del govern autonòmic valencià. Els primers edils consideren injust i intolerable que els pressupostos generals de l'Estat d'enguany no incloguen cap partida per al finançament del transport metropolità a València, com ja havien reivindicat la Generalitat i els ajuntaments. Segons els càlculs de l'Autoritat de Transport Metropolità de València, des del 2011 l'àrea metropolitana de València ha deixat de percebre de l'Estat més de 300 milions d'euros en subvencions, mentre que altres àrees d'Espanya n'han percebut més de 1.500.

València és la tercera àrea més poblada d'Espanya, però en el projecte dels pressupostos generals de l'Estat per a 2018 no es contempla cap partida per a subvencionar el transport. Els 238 milions d'euros que inclouen els pressupostos es destinaran a millorar els transports en altres comunitats com Madrid, Barcelona i les Canàries.

També et pot interessar

stats