Prorrogar els ERTO fins al 31 de maig suposa un cost de 7.000 milions

El ministre d'Inclusió valora que la ferramenta permet que l'ocupació aguante bé.

Prorrogar els ERTO fins al 31 de maig suposa un cost de 7.000 milions
Prorrogar els ERTO fins al 31 de maig suposa un cost de 7.000 milions

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha xifrat el cost de la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i de la prestació per cessament dels autònoms fins al 31 de maig en uns 7.000 milions d'euros, dels quals entorn de 5.000 milions correponen als ERTO i prop de 2.000 milions a la prestació d'autònoms.

El govern va anunciar aquest dimarts un acord amb els agents socials per a ampliar els ERTO fins al 31 de maig. Una pròrroga que també incloïa un acord per a prorrogar el sistema de protecció dels autònoms durant el mateix període.

Escrivá, en una entrevista en Onda Cero, ha assenyalat que l'ocupació "està aguantant bé" gràcies als ERTO i, en aquest sentit, ha avançat que el mes de gener serà un bon mes per a l'ocupació com ho va ser novembre i desembre. "Hem aconseguit protegir (amb els ERTO) als qui realment estan més afectats i als qui ho necessiten, per la qual cosa hem pogut delimitar bastant la despesa", ha explicat el ministre, que ha precisat que ara mateix s'estan exonerant les cotitzacions de 450.000 treballadors, als quals cal sumar-ne 250.000 més que, encara que no tenen exempcions, estan protegits per la prestació d'atur.

També et pot interessar

stats