Es prorroga dos mesos més el secret de sumari del cas Alqueria

La decisió del jutge pot complicar l’elecció de Jorge Rodríguez com a candidat del PSPV a l’alcaldia d’Ontinyent.

Jorge Rodríguez en la compareixença en què va dimitir com a president de la Diputació de València
Jorge Rodríguez en la compareixença en què va dimitir com a president de la Diputació de València

El jutge del cas Alqueria, que investiga l’expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i altres antics responsables de la corporació provincial, ha acordat prorrogar dos mesos més el secret del sumari. 

Segons publiquen aquest dijous el diari Levante-EMV i el digital Valencia Plaza, la decisió del jutge es produeix davant de la necessitat de la UDEF d’analitzar i bolcar la informació obtinguda durant els escorcolls a les oficines i domicilis de les persones detingudes. 

Aquest moviment judicial pot complicar l’elecció de Rodríguez, actualment suspés de militància, com a candidat del PSPV a l’alcaldia d’Ontinyent. El PSPV va decidir a finals de setembre ajornar el procés de primàries socialistes a la localitat de la Vall d’Albaida fins a desembre, a l’espera que es coneguen les acusacions contra l’expresident de la Diputació de València.

Veus a favor de Rodríguez

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha trencat una llança a favor de Rodríguez. En declaracions a À Punt NTC Matí, la consellera ha assenyalat que cal respectar el codi ètic del partit i que aquest estableix que, només si s'obri juí oral hauria de retirar la seua candidatura a les primàries del partit a Ontinyent. "Vull posar en valor la figura de Jorge Rodríguez. Per damunt de polítics som persones i tenim un codi ètic. Algun dia s'haurà d'explicar l'aparatositat de tota aquesta operació", ha declarat contundent. En aquest sentit, Salvador ha demanat coherència i ha recordat que "el PP és l'únic partit condemnat per corrupció".

També et pot interessar

stats