Les propostes per a les eleccions municipals: Sagunt

Els corredors mediterrani i el cantàbric, i l'estació de tren al Port centren les propostes en matèria d'infraestructures.

VÍDEO | Les propostes per a les eleccions municipals: Sagunt

Les connexions ferroviàries són clau en tots els programes electorals dels partits que aspiren a l'alcaldia de Sagunt, on fins ara ha governat Compromís amb el suport d'ADN Morvedre. Amb vista a les pròximes eleccions del 26 de maig, els corredors mediterrani i cantàbric per a mercaderies i l'estació de tren per a passatgers al Port centren les propostes en matèria d'infraestructures.

El candidat de Compromís a l'alcaldia de la capital del Camp de Morvedre, Quico Fernández, ha assegurat que la seua formació està "negociant perquè les empreses puguen, des de la seua factoria, continuar operant amb el nord". 

Per la seua part, el Partit Popular reivindica més pressió de la Generalitat en les decisions que es prenen a Madrid i que afecten Sagunt. El candidat a l'alcaldia, Sergio Minuesa, ha explicat que per als populars les prioritats són l'accés portuari pel sud i el corredor mediterrani i el cantàbric, així com la connexió entre Sagunt i el Port de Sagunt.

Esquerra Unida també defensa aquest tren de rodalia fins al port i, en aquest sentit, el candidat a l'alcaldia, Guillermo San Pedro, ha denunciat que la ciutat és "l'únic nucli urbà de més de 35.000 habitants que no té connexions de rodalia". 

Per la seua part, el candidat del PSPV-PSOE, Darío Moreno, ha afirmat que els socialistes tenen "una gran responsabilitat" perquè governen a Espanya i a la Comunitat Valenciana, i ha assegurat que en política municipal treballaran "perquè Foment pose una solució a la connexió". 

Iniciativa del Port lluitarà per a obtindre una inversió de dos milions i mig d'euros per a desenvolupar les infraestructures, un finançament que segons Manuel González, candidat al govern municipal, correspon a l'Estat, tot i que la candidatura pretén que també arriben fons des de la Generalitat o del mateix Ajuntament. 

La proposta de Pablo Abelleira, candidat d'El Nostre ADN, és un bus llançadora elèctric que unisca l'estació de Renfe de Sagunt amb el Port. El candidat de Ciutadans, Salvador Montesinos, reclama una línia de metro des de València, una infraestructura que consideren "necessària per la demanda que té la comarca". 

També et pot interessar

stats