Proposen Catalina Vidales per a completar la terna de candidats al TSJCV

La nova proposta dels grups parlamentaris la conformen també José Antonio Nuño de la Rosa i Vicente Torres.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en una imatge d’arxiu
El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El PSPV, Compromís i Podem han presentat una nova proposta per a la terna de candidats a una plaça de magistrat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual se substitueix Clara Eugenia Bayarri García per Catalina Vidales Rodríguez.

El ple de les Corts va triar el 18 d’octubre la terna formada per José Antonio Nuño de la Rosa, Clara Eugenia Bayarri García i Vicente Torres per a cobrir una plaça de magistrat de la sala civil i penal, per la vacant per la jubilació de Juan Climent. No obstant això, el ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va acordar per unanimitat, el 23 de novembre, retornar a les Corts aquesta decisió per la inelegibilitat per al càrrec d’una de les candidates, Clara Eugenia Bayarri García.

L’òrgan judicial va argumentar que Bayarri és una magistrada en actiu amb destinació en la sala penal de l’Audiència Nacional, quan la plaça està reservada a juristes de reconeguda competència amb més de deu anys d’exercici professional en la comunitat autònoma.

La nova proposta dels grups parlamentaris la conformen José Antonio Nuño de la Rosa, fiscal delegat d’incendis en l’Audiència Provincial de València; Vicente Torres, fiscal anticorrupció, i Catalina Vidales, professora de dret penal de la Universitat Jaume I de Castelló.

També et pot interessar

stats