Podem proposarà una moció de censura per a convocar eleccions si fracassa la del PSOE

Els socialistes intensifiquen el contactes amb els diversos partits per arribar als 176 vots.

Els diputats de Podem, Irene Montero i Pablo Iglesias en el Congrés dels Diputats | Chema Moya (Efe)
Els diputats de Podem, Irene Montero i Pablo Iglesias en el Congrés dels Diputats | Chema Moya (Efe)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'ha mostrat disposat a presentar una altra moció de censura amb la finalitat d'aconseguir traure el PP del govern i convocar eleccions si el líder del PSOE, Pedro Sánchez, fracassa en el seu intent, però no prestarà diputats a Ciutadans per a aquesta finalitat. En els passadissos del Congrés, Iglesias ha dit que "si Pedro Sánchez fracassa divendres hi ha una segona opció preferible al fet que continue governant el PP, i és treballar perquè hi haja eleccions el més prompte possible". El que no farà és prestar a Ciutadans els diputats que li falten per a poder registrar una moció de censura, perquè Podem, ha afegit, en té més dels necessaris.

"Per descomptat qui té 67 diputats i no necessita demanar cap préstec som nosaltres", ha dit Iglesias, que considera "assenyat" intentar "aconseguir que la paraula la tinguen els espanyols" si el líder del PSOE no aconsegueix traure avant la moció de censura. En qualsevol cas, el secretari general de Podem ratifica el seu suport a Sánchez.

"Per a deixar-ho molt clar: la nostra primera opció és un govern progressista. La nostra segona opció, abans que seguisca atrinxerat el govern del PP, és que hi haja eleccions generals tan prompte com siga possible i per a això estaríem disposats a parlar amb tot el món", ha subratllat. 

El líder de Podem, que ha sigut un dels representants polítics amb qui ha contactat Pedro Sánchez, ha explicat que van mantindre una "breu" conversa en la qual el secretari general del PSOE li va confirmar que cridaria els líders de la resta de partits de l'oposició.

Els socialistes, mentrestant, continuen negociant amb les diferents forces polítiques que podrien donar suport a la moció de censura. La clau són els vots del Partit Nacionalista Basc (PNB), que encara no ha revelat quina serà la seua decisió final.

També et pot interessar

stats