Podem proposa Irene Montero com a candidata a les eleccions europees

Montero: "Em presentaré a les primàries de Podem per a ser la candidata a les europees si ho decideix la nostra militància”

Podem proposa a Irene Montero com a candidata per a les eleccions europees de 2024
Podem proposa Irene Montero com a candidata per a les eleccions europees del 2024 / Rodrigo Jimenez (EFE)

La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha proposat formalment Irene Montero com a candidata en solitari del partit en les eleccions europees, que seran al juny del 2024, una proposta que ha acceptat l'exministra d'Igualtat. "Em presentaré a les primàries de Podem per a ser la candidata a les europees si ho decideix la nostra militància”, ha contestat Irene Montero, que no va entrar en les llistes de Sumar al Congrés dels Diputats en les eleccions del 23 de juliol.

“Europa es juga molt en aquestes eleccions. El pacte antifeixista i democràtic que va fer possible la mateixa Europa pot quedar enterrada per una victòria de l'extrema dreta i també per la hipocresia i la inacció de la socialdemocràcia i les dretes europees. Milions de persones a Europa i al món es pregunten per a què serveix Europa si no és capaç de parar ja el genocidi que Israel està executant a Palestina, per a què serveix Europa si la nostra sobirania està en mans dels Estats Units i per a què serveix Europa si les persones LGTBI no poden moure's lliurement dins de les nostres fronteres", ha manifestat Montero, que també ha aprofitat per a agrair a Belarra la confiança dipositada en ella.

L'anunci s'ha fet en un gran acte que Podem ha celebrat aquest dissabte a Madrid per a iniciar una nova etapa política després de la ruptura amb Sumar i el pas dels seus cinc diputats al Congrés al Grup Mixt.

Podem havia atorgat màxima rellevància a aquest fet, en destacar que suposava "un abans i un després" en la seua trajectòria política. Amb la designació de Montero, es confirma per tant que la formació concorrerà pel seu compte als comicis europeus.

Durant la intervenció, Belarra ha proclamat que ningú millor que Montero per a "posar en peus" un projecte valent per tal d'"avançar" en una "esquerra valenta" que pose per bandera la justícia social i el feminisme. "Et demane tornar a començar amb els nostres motius intactes i forces renovades", ha reclamant Belarra a Montero.

D'aquesta manera el partit morat fa un pas simbòlic apostant per rellançar el seu projecte polític precisament en les eleccions europees, que van ser la gran fita de la seua irrupció política, fa quasi una dècada.

També et pot interessar

stats