Promeses i crítiques encreuades protagonitzen el primer diumenge de campanya

Dilluns Sánchez i Feijóo protagonitzaran un debat cara a cara 

Feijóo durant un acte de campanya a Pontevedra
Feijóo durant un acte de campanya a Pontevedra / Lavandeira (Efe)

El primer diumenge de campanya per a les eleccions generals està marcat per l’absència de Pedro Sánchez. El candidat socialista a la presidència del govern espanyol, que no té agenda durant tot el cap de setmana, reapareixerà dilluns en el debat cara a cara que mantindrà amb el candidat popular, Alberto Núñez Feijóo.

Quan falten dos setmanes per al 23J, els socialistes intenten captar els tradicionals votants "moderats" del Partit Popular, descontents diuen, amb les polítiques que s'estan pactant amb Vox. Per això, el PSOE es reivindica com a garant dels drets de la majoria plural.

A Riba-Roja (Camp de Túria), la cap de llista socialista al Congrés per València, Diana Morant, ha insistit que el PSOE és l'únic partit capaç de formar govern i aconseguir que Espanya avance i no retrocedisca. Un missatge dirigit als votants progressistes i, especialment, als de dretes.

Des de Xàbia (Marina Alta), el pròxim cap del Consell, Carlos Mazón, ha assegurat que si Feijóo governa Espanya el seu executiu modificarà “de manera immediata” la llei de costes. 

L'emergència climàtica i l'accés a l'energia sense deixar ningú arrere han centrat aquest diumenge el discurs de la candidata de Sumar, Yolanda Díaz, a Sevilla. A Alacant, Àgueda Micó ha posat el focus en les infraestructures.

Pel que fa a Vox, el cap de llista al Congrés per València, Carlos Flores, ha fet campanya a Nàquera, l'únic municipi valencià governat pel partit ultradretà. Flores ha denunciat l'incendi d'un cotxe d'un militant de la formació.

També et pot interessar

stats