El projecte de llei del joc entra a debat amb les esmenes del PP

Ximo Puig compareixerà a les Corts per a respondre sobre rodalies, política educativa i el port de València.

Imatge d’arxiu de Ximo Puig en un ple a les Corts
Imatge d’arxiu de Ximo Puig en un ple a les Corts / Generalitat
05 de febrer 2020 - 07:30

El president de la Generalitat, Ximo Puig, se sotmetrà aquest dimecres a la primera sessió de control d’enguany en el ple de les Corts, on a més s’iniciarà el debat del projecte de llei del joc de la Comunitat Valenciana.

Els grups han avançat que li preguntaran sobre els seus “continus canvis de criteri” i la “desconfiança” que això genera, les gestions per al traspàs del sistema de rodalia ferroviària, l’ampliació del port de València, la vertebració territorial i la política educativa del Consell.

Esmena a la totalitat del PP

A continuació, es debatrà l’esmena de totalitat que el PP ha presentat al projecte de llei del joc, per la qual demana la devolució al Consell en considerar que és un text “imposat i sense diàleg amb el sector”, que “oblida” la lluita contra la ludopatia i que només té “una finlitat recaptatòria".

En la sessió de control, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, preguntarà a Puig en quin punt estan les gestions amb el govern espanyol per a la transferència a la Generalitat de les competències de rodalia “després d’una nova setmana de caos, retards i cancel·lacions”.

Des de Podem la seua síndica, Naiara Davó, vol saber “quina serà la prioritat del president per a avançar en la vertebració territorial de la Comunitat Valenciana” i el portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, preguntarà “el motiu pel qual ha canviat de criteri sobre la paralització de l’ampliació del port de València”.

La portaveu del PP, Isabel Bonig, plantejarà “com valora el Consell la desconfiança que generen en la ciutadania els continus canvis de criteri del president de la Generalitat". La síndica de Vox, Ana Vega, qüestionarà si “patirà algun canvi la seua política educativa respecte a l’inici de la legislatura”.

Recuperació del dret civil valencià

També es votarà la proposició de llei del PSPV, el PP, Compromís i Unides Podem que demana modificar la Constitució espanyola per a la recuperació efectiva del dret civil valencià. Ciutadans i Vox es van oposar en comissió a aquesta proposta, que va quedar aparcada al final de la legislatura passada per la convocatòria d’eleccions autonòmiques i s’ha représ en aquesta.

També et pot interessar

stats