El professorat associat demana a Pedro Sánchez que solucione la situació del col·lectiu

La reunió forma part de la ronda de contactes per a configurar un programa progressista.

Antonio Castro, Pedro Duque i Isabel de la Cruz
Antonio Castro, Pedro Duque i Isabel de la Cruz / Plataforma PDI Associat UVEG

El personal docent i investigador (PDI) associat de les universitats públiques va ser convocat aquest divendres a la ronda de contactes que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, està duent a terme amb diferents col·lectius socials i professionals a fi de configurar un programa progressista i d’esquerres amb el qual conformar un nou govern.

A la reunió ha assistit Isabel de la Cruz, membre del comité d’empresa de la UV per la Plataforma PDI Precariat, i presidenta de l’Associació Estatal del Professorat Associat de les Universitats Públiques; Antonio Castro, de la Universitat de Màlaga, i secretari d’aquesta mateixa associació; i el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque. En el transcurs de la reunió, Sánchez i Duque s’han compromés a treballar en un nou model d’universitat a través d’una reforma estructural que inclouria una nova llei d’universitats i un estatut del PDI.

El col·lectiu universitari ha explicat els problemes que afecten el professorat i, en particular, “la lamentable situació laboral i salarial en què es troba el professorat associat”, segons han descrit en un comunicat. Entre altres qüestions, critiquen “la inestabilitat laboral per la temporalitat dels contractes de caràcter anual”, “la no remuneració del treball realitzat” o els “salaris de misèria”. Alhora, també ha aportat una sèrie de propostes com a solució immediata per a pal·liar alguns dels problemes, i ha demanat que el futur govern elabore una nova llei universitària.

Per la seua banda, Duque ha demostrat el coneixement que té dels problemes del professorat associat i ha fet palesa la intenció de solucionar-los.

Per últim, el president del govern, Pedro Sánchez, s’ha compromés a portar a terme noves reunions de treball amb les organitzacions assistents una vegada es constituïsca el nou govern.

També et pot interessar

stats