Processen Villarejo per gravar il·legalment l'operatiu per a detindre el petit Nicolás'

La gravació, amb informació sensible sobre el CNI, es va difondre en un diari digital propietat de la dona de l'excomisari.

Processen Villarejo per gravar il·legalment l\'operatiu per a detindre el petit Nicolás\'
Processen Villarejo per gravar il·legalment l'operatiu per a detindre el petit Nicolás'

L'excomissari Villarejo segueix sumant causes obertes. La jutge d'Instrucció número 2 de Madrid, Pilar Martínez Daina, ha decidit processar-lo a ell, a la dona, Gemma Alcalá, i a Carlos Mier per un presumpte delicte de revelació de secrets.

Segons l'acusació, l'any 2014 Villarejo hauria ordenat al periodista del diari digital Información Sensible, del qual Martínez Daina és propietària, la reunió en la qual Assumptes Interns i el CNI tractaven sobre l'operatiu per a detenir a Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el petit Nicolás.

Francisco Nicolás no serà jutjat per aquesta peça, en arxivar les actuacions contra ell per falta de proves, encara que sí seran processats els responsables de l'enregistrament de la trobada entre el cap d'Assumptes Interns, Marcelino Martín-Blas, altres dos inspectors de la Policia Nacional i dos funcionaris del CNI “amb la finalitat de conéixer-ne el contingut i divulgar-ho amb finalitats espúries”, del que, recorda l'acta, “altres mitjans de comunicació se'n van fer ressò”, d'aquesta informació.

La jutge ha explicat que Villarejo es va valdre “de les seues funcions com adscrit a la Direcció Adjunta de la Policia (DAO) per a tindre coneixement previ de la reunió”, i també ha recordat que Martín Blas no recorda haver rebut cap trucada, per la qual cosa la gravació s'hauria activat de manera remota tenint en compte, a més, que “tenia anul·lats els serveis de seguretat”.

També et pot interessar

stats