Processen Maria Oliver per un conveni amb la UV per a estudiar el sistema educatiu

El jutge aprecia indicis d’irregularitats en el conveni que va signar l’assessora de Martínez Dalmau i exregidora d'Educació a l'Ajuntament de València.

Maria Oliver
Maria Oliver / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 19 de València ha processat Maria Oliver, exregidora d'Educació a l'Ajuntament de València i actual assessora de Rubén Martínez Dalmau, per un conveni subscrit entre el consistori i la Universitat de València per a estudiar el sistema educatiu en la capital valenciana.

El  processament té lloc a partir d’una denúncia presentada per l'assessor del PP en l’Ajuntament de València, Luis Salom, després d'observar "possibles irregularitats" en l'expedient administratiu elaborat per a la firma del conveni. 

En la denúncia s'argumenta que la direcció de l'equip per a la realització de l'estudi sobre el sistema educatiu a València es va encomanar en el conveni a un professor de la Facultat de Ciències Socials "destacat membre de Podem a la Comunitat Valenciana".

Ara, el titular del jutjat aprecia l'existència de "certs indicis que poden apuntar la naturalesa juridicopenal d’algunes de les anomalies o irregularitats que sorgeixen en les diverses fases de la vida del conveni".

Per tot això, el jutjat continua la tramitació de les diligències prèvies i incoa un procediment abreujat a Maria Oliver i al professor de la Universitat de València, director del projecte objecte del conveni.

Després de l'acte, el Ministeri Fiscal i les acusacions particulars poden formular els seus escrits d'acusació per a sol·licitar l'obertura de judici oral o sol·licitar el sobreseïment de la causa. També cap recurs.

També et pot interessar

stats