Processen l’exgerent d’Imelsa, l’exdirector financer i un empresari per un contracte irregular a Llutxent

Haurien incorregut en un delicte per apropiar-se suposadament de 60.000 euros d'un contracte.

Marcos Benavent, en una foto d'arxiu a les Corts
Marcos Benavent, en una foto d'arxiu a les Corts / Flickr Corts Valencianes

El jutjat d'instrucció número 9 de València ha conclòs que l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, i l'exdirector financer de l'empresa pública, José Enrique Montblanch, així com l'empresari Vicente Calvo, van poder haver incorregut en un delicte per apropiar-se suposadament de 60.000 euros d'un contracte.

Així consta en l'acte d'incoació del procediment abreujat, fet públic pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que posa fi a la investigació sobre un contracte de 2012 destinat a la renovació de l'enllumenat públic a Llutxent i del qual suposadament els encausats es van apropiar aquesta quantitat.

Segons l'acte, el passat 24 de juliol es va dictar l’obertura de judici oral pels delictes d'estafa, falsedat i malversació contra Benavent, Calvo i la mercantil Proacti com a responsable civil directa, mentre que la causa contra Montblanch va ser arxivada per segona vegada, per "inexistència d'indicis racionals" que haguera perpetrat el que s'investigava.

Al setembre, l'audiència va acordar la nul·litat d'aquesta obertura de judici oral contra els tres "únics" encausats, i segons l'acte fet públic aquest dimarts, "procedeix declarar ara, una vegada inclòs Montblanch en la seua qualitat d'acusat, la seua nul·litat per a poder facilitar la continuació del procediment pels seus propis tràmits, previs a dictar un nou acte d'obertura de judici oral".

La resolució apunta que els fets són constitutius d'un delicte d'estafa en concurs amb un altre de falsedat en document privat, i de malversació de fons públic. A més, assenyala que "hi ha prou motius indiciaris" per a la imputació de Benavent, Montblanch i Calvo, als quals se'ls ha pres declaració i han negat la seua participació en els fets presumptament delictius. 

També et pot interessar

stats