Processen els diputats d'ERC Jové i Salvadó per l’1-O

El TSJ català els processa per desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets, i els imposa una fiança de 4,5 milions d'euros.

Processen els diputats d\'ERC Jové i Salvadó per l’1-O
Processen els diputats d'ERC Jové i Salvadó per l’1-O

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha processat per l’1-O els diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluis Salvadó per desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets.

A més, els ha imposat una fiança per responsabilitat civil de 2,8 milions en el cas de Jové, que actualment forma part de la taula de negociació entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya, i d’1,6 milions en el cas de Salvadó.

En un acte, la magistrada del TSJC Maria Eugenia Alegret conclou que van tindre una “participació activa” en els preparatius de l’1-O i en la planificació de les denominades “estructures d'Estat”.

La jutgessa els ha citat el pròxim 11 de març per a una declaració judicial, una vegada notificat el seu processament. A més, ha acordat que acudisquen mensualment al jutjat, la retirada del passaport i la prohibició d’eixir d'Espanya.

També et pot interessar

stats