La privatització de les ITV torna a portar la corrupció a la sessió de control de les Corts

Compromís vol saber “el full de ruta” del Consell per a recuperar els diners suposadament defraudats pel PP al 1997.

El president Puig intervé en el ple de les Corts del passat febrer
El president Puig intervé en el ple de les Corts del passat febrer / Corts

La corrupció tornarà a cobrar protagonisme en una nova sessió de les Corts. En la sessió de control d’aquest dijous, el president de la Generalitat, Ximo Puig, haurà d’explicar quines iniciatives té pensades per a recuperar els diners de “la privatització fraudulenta de les ITV que va fer el PP en 1997”, ja que Compromís vol preguntar per aquest assumpte.

Amb la pregunta que plantejarà a Puig el síndic Fran Ferri, la formació vol saber “quin és el full de ruta per a recuperar els diners furtats als valencians i valencianes”.

D’altra banda, des de l’oposició, Isabel Bonig (PP) demanarà al president que explique la coordinació interdepartamental que hi ha entre les conselleries. Mentre que Toni Cantó, síndic de Ciutadans, preguntarà a Puig “quines accions està es duen a terme perquè els valencians tinguen els mateixos recursos que els ciutadans residents en altres comunitats autònomes”.

Vox s’interessarà aquest dijous per les polítiques socials. En aquest sentit, la síndica Ana Vega al·ludirà al “fracàs de les polítiques socials” i preguntarà “quin pla estratègic desenvoluparà el Consell” en aquest àmbit.

D’agricultura també es parlarà en la sessió de control d’aquest dijous, ja que Naiara Davó, d’Unides Podem, preguntarà al cap del Consell sobre la manera de “millorar el sistema de repartiment i fer-lo més just amb els productors del sector de l’agricultura valenciana”.

També et pot interessar

stats