Principi d’acord entre Compromís i el PSOE per a la investidura de Sánchez

Baldoví condiciona el seu suport a Sánchez a un acord per escrit en què assumisca la millora del finançament autonòmic.

José Luis Ábalos i Joan Baldoví se saluden abans de la reunió
José Luis Ábalos i Joan Baldoví se saluden abans de la reunió / Óscar Cañas (Europa Press)

El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha anunciat que ha aconseguit un principi d’acord amb el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que l’acosta al sí a la investidura del candidat socialista a la presidència del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez.

Segons ha detallat, Ábalos s’ha compromés a entregar-li per escrit els termes del preacord aquest dijous perquè ell els puga presentar en l’executiva de Compromís. Si el document satisfà les seues demandes, la coalició valenciana votaria que sí en la investidura del pròxim dimarts.

“Mentre no hi haja acord, Pedro Sánchez no compta amb el nostre vot a favor”, ha puntualitzat Baldoví, incidint que també esperaran a escoltar “l’agenda social” que el candidat a la investidura expose dilluns que ve quan puge a la tribuna del Congrés.

A més, aquest dimecres el diputat de Compromís ha assegurat que la formació taronja condiciona també el seu suport a la investidura de Sánchez a un acord per escrit on assumisca l’obligació d’una millora en el finançament per a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats