La Princesa Leonor estudiarà els dos cursos de batxillerat a Gal·les

La Casa del Rei xifra el cost dels dos cursos en 76.500 euros que els reis costejaran de les seues assignacions personals.

Els reis Felip VI i Letícia presideixen la desfilada militar
Els reis Felip VI i Letícia presideixen la desfilada militar / Javier Lizón (Efe)

La Princesa Leonor cursarà el seu batxillerat a l'UWC Atlantic College, un centre amb alumnes de tot el món situat en un castell del segle XII de Gal·les i pel qual ja han passat l'actual rei d'Holanda, Guillermo Alejandro, i la princesa Isabel, hereva del tron belga.

El centre triat pels reis, Felip i Letícia, perquè la Princesa d'Astúries estudie els dos pròxims cursos va ser fundat el 1962 amb vista a promoure l'enteniment internacional a través de l'educació i allí es va originar la institució educativa Col·legis del Món Unit (UWC). La Casa del Rei ha informat que el cost dels dos cursos ascendeix a 67.000 lliures, uns 76.500 euros al canvi, que els reis costejaran de les seues assignacions personals. No obstant això, entorn del 75% compta amb una beca total o parcial per a cursar els seus estudis.

Leonor cursarà el programa de Batxillerat Internacional que ofereix aquest centre, al qual acudeixen uns 360 alumnes procedents de tot el món, si bé entorn del 25% són europeus i el 20% britànics.

L'internat disposa de huit residències en les quals s'allotgen uns 48 estudiants, amb corredors masculins i femenins separats. La infanta haurà de compartir habitació amb altres tres alumnes de diferents nacionalitats i en la seua residència hi haurà dos supervisors, a més de tindre un tutor de suport en tot moment. L'horari lectiu serà entre les 8.00 i les 13.10, al qual cal sumar almenys dues hores de serveis comunitaris, unes altres dues hores d'activitat física i dues hores més d'activitat creativa a la setmana. Quant a aquest "currículum holístic", com el defineix el centre, es realitzaran durant les vesprades i nits i els caps de setmana.

D'altra banda, tots els alumnes de l'Atlantic College han de comprometre's a "un estil de vida saludable, que evite el mal potencial a un mateix i a uns altres". En aquest sentit, el centre deixa clar que té "tolerància zero" davant qualsevol mena d'assetjament o bullying i prohibeix el consum d'alcohol, tabac o drogues.

El govern evita comentar la decisió

Preguntada pel tema, la ministra d'Educació i FP, Isabel Celaá, s'ha limitat a assegurar que la decisió que la princesa Leonor estudie Batxillerat a Gal·les és "privada" i la respecten. I la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha optat per reivindicar la "qualitat educativa extraordinària" d'Espanya.

Les crítiques a l'anunci de la casa reial no han tardat. El portaveu d'Unides Podem en el Congrés, Pablo Echenique, ha retret que els reis hagen triat "un col·le modest i barat" pel qual els pagaran al mes "sis vegades" el salari mínim interprofessional" (6.375 euros). També el portaveu d'ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, s'ha unit a les crítiques afirmant en Twitter: "Tributar a Suïssa, viure als Emirats i estudiar al Regne Unit".

Per la seua banda, la candidata d'En Comú Podem a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, ha opinat que si Espanya fora una república, "avui es discutiria sobre la segregació escolar i no sobre col·legis de luxe a Gal·les".

També et pot interessar

stats