Els primers premis Carme Alborch distingeixen l'artista Carme Calvo

José Luis Rodríguez Zapatero ha lamentat que alguns partits estiguen important els corrents radicals de la ultradreta americana.

VÍDEO | Els primers premis Carme Alborch distingeixen l\'artista Carme Calvo

En la primera edició dels premis Carme Alborch, el guardó ha estat per a l'artista Carme Calvo, una de les espanyoles de major prestigi internacional i que va ser Premi Nacional d'Arts Plàstiques en 2013.

Els premis han estat impulsats pel PSPV-PSOE, i també han reconegut la il·lustradora Carla Fuentes amb una menció d'honor.

“Carme Alborch va ser un regal per a les coses que ens fan créixer i ser lliures en la vida: la cultura i el feminisme”, ha dit l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. A més, ha assegurat que en un moment històric, s'està fent “una democràcia de dones”.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha valorat que l'acte se celebre l'IVAM, el museu on Alborch va fer una “tasca extraordinària” com a directora. Així mateix, ha reivindicat que es mantinga en la societat “l’esperit” de l'exministra “per la cultura, el feminisme i les llibertats”.

Zapatero lamenta el gir a la ultradreta d'alguns partits

L'entrega dels premis ha sigut l'excusa per a reivindicar la tasca del Partit Socialista en els avanços socials de l'Estat quant a legislació progressista i d'igualtat. A més, Zapatero ha lamentat que alguns partits estiguen important els corrents radicals de la ultradreta americana.

També et pot interessar

stats