Primeres reunions del PSOE amb col·lectius socials per a configurar un programa progressista

Pedro Sánchez demana el suport a Podem i que el PP i Ciutadans s'abstinguen per a investir-lo com a president

VÍDEO | Primeres reunions del PSOE amb col·lectius socials per a configurar un programa progressista

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ha iniciat aquest dijous una nova ronda de contactes però no amb els líders de les principals formacions polítiques, sinó amb diferents col·lectius socials, el primer d'ells amb el feminista. Aquestes reunions li serviran per a configurar un programa progressista davant el qual espera que la resta de formacions actuen amb responsabilitat.

A Unides Podem ha demanat que deixe de banda la idea de formar part de l'executiu central i que hi donen suport des de fora. Pel que fa al PP i Ciutadans, els ha demanat que s'abstinguen per a fer-lo president sense que necessite els vots dels partits catalans i bascos.

Pel que fa a la proposta del govern a la portuguesa, Unides Podem considera que un govern monocolor significaria donar via lliure al PSOE per a pactar amb la dreta quan volguera.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha apel·lat des d'Alacant que el PSOE i Unides Podem inicien com més prompte millor les noves negociacions. Baldoví ha indicat que el govern de coalició és l'única via per a un govern progressista i ha reiterat que el sí de la formació valencianista està condicionat a l'aprovació d'un nou model de finançament en un termini màxim d'un any.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat aquest dijous que la formació de govern és responsabilitat de tots els partits i no descarta cap opció, inclòs un executiu socialista monocolor.

També et pot interessar

stats